Algemeen

Groen 2 is kampioen!

We schrijven zondag 2 juni. Het was tot...

Download de KNLTB ClubApp (opnieuw)

t.v. FAK heeft een vernieuwd en verbeterd ledenadministratiesysteem....

Tennislessen

Beste leden van tv FAK, Dit jaar beginnen...

Berichten uit het bestuur:

April 2019

Hieronder het tweede bericht van 2019 van het bestuur: Op...

Januari 2019

Hieronder het eerste bericht van 2019 van het Algemeen Bestuur:...

November 2018

Hieronder het derde bericht van 2018 van het bestuur: De...

Senioren

Najaarscompetitie 2019

Beste competitiespelers, Hoewel we nog volop bezig zijn...

Midsummer Night Tennistoernooi

Inschrijven tot 17 juni via tec@tvfak.nl.

Eten tijdens de Voorjaarscompetitie 2019

Vorig jaar een groot succes, Dus ook dit...

Jeugd

Jeugd Kring Toernooi De Bilt

Op vrijdag 14 juni wordt er bij Helios...

50-plus

Dinsdag Dag Competitie 50+ 21e jaargang

DDC  18/19  slotdag 50+ commissie organiseerde de DDC: ...

50+ activiteiten (concept)

2019 (onder voorbehoud)     DDC dinsdag dag...

ASC 2019

      ing.: 1 dames- en 3...

Archief

DDC SLOTDAG donderdag 29 MAART VERSLAG en FOTO’S

50+commissie: Dinsdag Dag Competitie 20e jaargang 

VERSLAG   en    FOTO’s

 

Verslag SLOTDAG DinsdagDagCompetitie (DDC) 2018 gehouden op donderdag 29 maart j.l.

Een wonderlijke datum en speeldag: de donderdag, maar dat had een eerbiedwaardige reden. Een iets kleinere (ca. 65) groep dan normaal (ca. 80). Schuld daaraan: griep-epidemietje, maar zeker ook de grootouder(s) taak: oppassen !!! Sorry, maar dit is toch echt onze vaste oppasdag!!

De onderhoudsploeg had er extra werk van gemaakt om het park (als vanouds) er weer pico bello bij te laten liggen. Een waar genot om zo’n ploeg binnen de vereniging te hebben. Daarom ons petje af voor deze ploeg, die niet alleen vandaag deze dienst bewezen, maar de hele competitie door.

De Slotdag:

Met de niet af te stoppen energie die de organisatie van de DDC met vele (lunch)vrijwilligers weer in dit evenement hebben gestoken was het weer een heerlijke ochtend en een aansluitend overheerlijk middagmaal. De uitnodiging ging net als andere jaren niet alleen uit naar de spelersgroep, maar ook naar de (oud-)spelers met een “handicap van het ziek zijn of op de weg weer terug”, een zeer gewaardeerd gebaar juist door deze groep.

Het weer was ons goed gezind. Fris, maar droog met af en toe een zonnetje. Ieder ging hierdoor met goede en frisse zin de baan op en hadden daar achteraf geen spijt van.

De verzorging tussen de partijen door, verse  bijna-Limburgse vlaai met of zonder slagroom bij een kopje koffie/thee, liet niets te wensen over. Alle ronden waren 5 minuten ingekort tot een mooie speelbare tijd en om uiteindelijk wel om 12:00 klaar te zijn met de drie speelronden. En…. uiteraard is dat gelukt, wie had daar ook aan getwijfeld.

Nadat alle (82 stukken) vlaai en koffie/thee op waren het begin van de middag. Beginnend met de toespraak van Eddy Deurhof, onze nieuwe voorzitter (vz) van de 50+, die niet alleen vandaag speechte, maar dit ook de afgelopen dinsdag bij de begrafenis van Elizabeth deed. Een moment om ook nog even stil te staan bij het overlijden van Elizabeth. ……………………………..  Eddy ging verder met het bedanken van Ton voor de 5 jaar activiteit als vz 50+ en Ton mocht daarbij een fles wijn ontvangen van Cecilia (“Eddy wilde niet kussen”, werd gezegd). Voorts werd de voltallige organisatie van de DDC bedankt voor hun moeite- en eindeloze inzet voor indelingen en soms ook nog lekkere tussendoortjes. Wil den Hartog, Gérard van Erp, Greet van Niekerk en Frans van Dongen werden hiervoor in de bloemetjes gezet. Wil benoemd als de stuwende kracht en Gérard als de Excel specialist (schema’s en de scoringslijst, waarvan Maria Delgado en Jim Peter de toppers waren). De connectie met de website door Gérard en Thijs om alles via de site en e-mail te verzorgen. Zelfs vanmorgen (29/3) nog een mailtje ter herinnering aan het toernooi.  Een toost werd uitgebracht op alles en iedereen, de organisatie, het geheel van de competitie en de spelersgroep. Er was nog ruimte voor een verloting van 2 sporttassen (Peter den Hartog en Sonja Troost waren de gelukkigen) en de aankondiging van het Thema-toernooi op dinsdag 24 april, wegens succes gelijk aan vorig jaar, een vlaaien-toernooi. En dan ook de dames en heer werden bedankt voor de verzorging van de complete lunch. De soepdeskundigen, Hellen Jacobs, Jim Peter en Lenie Smetsers, verder de gehele keukengroep Marleen Lageweg (helaas ziek, maar toch nog de salade gemaakt), Cecilia vd Linden, Lineke Beltman, Ton Engeldal, Irma Holland, Ria Forger en Alie Proper. De groep, die bijna de hele ochtend in de keuken bezig is geweest met soep opwarmen, roggebrood met katenspek en  broodjes met o.a. kaas en ham beleggen, eieren (50 st!) pellen, ontdoen van eigeel, dit verwerken  en daarna weer vullen, de tafels verzorgen en uiteindelijk, soms letterlijk, de lunch op rolletjes liet lopen.

Iedereen was na afloop van de lunch dik tevreden. Geen klachten, slechts het gezucht als gevolg van het volle gevoel. Dit laatste zorgde ervoor dat na een kwartiertje de banen zich weer vulden.

Tot slot werden we “verrast” (we weten langzamerhand niet beter) door Marian van Vessum met haar slotdicht (hier een link naar de tekst) en een lied “Hallo allemaal, leuk dat je er bent” met FAK variant door het snel opgerichte 50+dinsdagkoor o.l.v. Trees Mansveld. (Tekst en alle foto’s slotdag 2018 )

In het najaar gaan we voor het 21e jaar op en wel op 2 oktober om 10:00 uur.

Fijne zomer.

clubhuis: 030 2203246       banen open/gesloten: 030 2203747

Enige spelregels

  • Speelschema van 10.00 tot 13.45 uur, met een wisselende dubbelspelindeling
  • Per speelronde spelen we 45 minuten
  • Er zijn 6 banen zijn beschikbaar voor deze competitie (De 7e baan is alleen beschikbaar als er geen andere recreanten zijn)
  • Een kwartier voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig zijn
  • Minimum leeftijd: 18+

Er wordt een kleine vergoeding gevraagd voor deze competitie onder andere voor de lief en leed pot.

Na een hoop gezelligheid en vele speeluurtjes wordt de laatste dinsdag in maart de competitie afgesloten met 3 ronden competitie en een gezellige lunch, verzorgd door de vrijwilligers uit de competitiegroep.

Organisatie

De organisatie is weer in de vertrouwde handen van Wil den Hartog, Gérard van Erp, Greet van Niekerk en Frans van Dongen.

Tijdens de competitie zijn we telefonisch bereikbaar in het clubhuis: (030) 22 03 246.     lief en leed pot beheerd door Cecilia van der Linden.

Share

Banen open of gesloten?

Zonnepanelen

Social Media