Bilts Open 2019

30 september 2019


Na een prachtig zomers voorweekend viel het weer in de 2e helft van het toernooi wel wat tegen. De donderdagavond was een verhaal apart met flinke buien en windstoten en een kapot gewaaide parasol. De wedstrijden moesten om 20:15 uur worden onderbroken en konden om 22:15 uur hervat worden. We hebben gelukkig wat wedstrijden voor deze avond kunnen verplaatsen, maar helaas moesten ook koppels hun wedstrijd opgeven omdat het hen aan tijd ontbrak.

Op zaterdag viel het wel mee met de buien en zijn de halve finales bijna allemaal gespeeld.

De voorspellingen voor de finale zondag waren bar en boos maar toch was iedereen keurig op tijd aanwezig. De aanblik van het tennispark op de begintijd van 11:00 uur was wel een beetje bedroevend met al die plassen op de banen. De verbazing was ook groot toen bleek dat om 11:30 uur de eerste partij toch de baan op kon. Dat zijn dan weer van die momenten dat we blij zijn met onze kwalitatief goede smashcourt banen.

Gezien de weersvoorspelling voor deze finale zondag hebben we op dit 19e Bilts Open toernooi er maar een ludieke draai aan gegeven en zijn alle finale partijen gespeeld volgens de Mega tie-break puntentelling, namelijk tot 19 punten met een verschil van 2. De hoogste score van de dag was dan ook 23-21.

Op deze manier hebben we het 19e Bilts Open toch nog tennissend kunnen afsluiten. Uiteraard waren er ook dit jaar weer de vele vrijwilligers en de sponsors die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt, waarvoor onze hartelijke dank.

Een steeds terugkerend item tijdens de toernooiweek is de najaarscompetitie. Speeldag 2 en 3 van de najaarscompetitie vallen in onze toernooiweek en dat wordt elk jaar een groter probleem. De populariteit van de najaarscompetitie blijkt ieder jaar groter te worden bij t.v. FAK en de discussie is weer geopend om hier een structurele oplossing voor te vinden.

Voor onze tennisvereniging en voor onze leden en zeker ook voor de voorzitter van de TEC zal het zeer prettig zijn om bijvoorbeeld ons toernooi een aantal weken naar voren te halen. Dit levert weer andere uitdagingen op voor ons, zoals vakanties en de diverse clubkampioenschappen. Wij zijn met elkaar in gesprek en zullen hopelijk een aanvaardbare oplossing vinden.

Wij van de Open Toernooicommissie kijken terug op een geslaagd en vooral een gezellig toernooi zonder vervelende blessures en incidenten, want zo’n afgebroken parasol kan toch heel vervelend aanvoelen.

Wij hopen dat we net als dit jaar, ook volgend jaar weer ruim 300 inschrijvingen mogen ontvangen.

Namens de Open toernooicommissie,

Theo Agterberg

Nieuwscategorieën