NajaarsJeugdCompetitie '22

11 mei 2022


Beste jeugdleden,

Nu, zo vlak voor het einde van de Voorjaarscompetitie kijken we alweer vooruit naar de Najaarscompetitie 2022. In tegenstelling tot voorgaande jaren bestaat deze Najaarscompetitie 2022 uit 5 wedstrijden in plaats van 7.  Deze wedstrijden vinden plaats in september en oktober en zijn minimaal een week voor de start van de herfstvakantie gespeeld. Er hoeft dit keer gelukkig geen rekening te worden gehouden met de vakantie!

Een kort overzicht van het wedstrijdschema:

  • de juniorenwedstrijden worden gespeeld tussen 18 september en 16 oktober;
  • de rode, oranje en groene wedstrijden worden gespeeld tussen 11 september en 9 oktober.

Alle precieze data zoals vastgesteld door de KNLTB zie  speeldata najaarscompetitie.

Vind je het leuk om het komend najaar competitie te spelen in rood, oranje, groen of geel? Meld je dan uiterlijk zondag 29 mei 2022 aan bij ons via [email protected] of via onze JC mobiel 0638694176, mocht je ons nog niet in je contacten hebben staan. Je kunt je per team aanmelden, je kunt ook je voorkeur aangeven met wie je graag in een team wilt spelen. Wij doen ons best om hier rekening mee te houden. In overleg met de trainers zal dan de uiteindelijke indeling worden gemaakt.

Wij horen van velen dat ze het erg leuk en leerzaam vinden om competitie te spelen. Het geeft, naast de training, weer een extra mogelijkheid om te tennissen. Doen dus!

Ter info: wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat competitiespelen inhoudt, vooral als je nog niet zo lang tennist, of als je nog niet bekend bent met competitiespelen. Daarom hieronder een korte beschrijving.

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. De kleur is gekoppeld aan de kleur van de tennisballen waarmee je kind speelt tijdens de training. Elke competitie heeft haar eigen regels (denk hierbij aan grootte van speelveld, duur van de wedstrijdjes en de telling) en zijn afgestemd op de leeftijd en ervaring van de kinderen. Daarnaast is er ook de Juniorencompetitie Geel.

Belangrijk om te weten: de nadruk bij deze competities ligt op het spelen van leuke wedstrijdjes, het plezier in het spelen en het ontmoeten van andere kinderen. De wedstrijden worden gespeeld op zondagochtend (Geel vaak wat later) tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt. Je speelt in een team met medeFAKgenoten.

Graag zien wij jullie inschrijvingen uiterlijk zondag 29 mei 2022 tegemoet!

Hartelijke groet,

De JeugdCommissie 

Nieuwscategorieën