Padel & Energie!

18 oktober 2022


Padel is de hype voorbij. Het aantal banen in Nederland stijgt gestaag en ook bij FAK zijn we een onderzoek gestart voor de aanleg van twee banen achter het clubgebouw.

Die voorbereidingen moeten zorgvuldig gebeuren, onder andere om geluidsoverlast voor de woningen in de omgeving te voorkomen. Er is een overheidsrichtlijn voor de aanleg van padelbanen in de maak en daar zullen we aan moeten voldoen. Dat is uiteraard ook nodig om een goede relatie met de buren te houden.

De gemeente staat op haar beurt niet onwelwillend tegenover de aanleg van de banen, maar zal niet eerder een vergunning afgeven dan dat aan alle regels is voldaan. Met andere woorden: er wordt aan gewerkt, maar er is nog even geduld nodig voor we de plannen aan de ALV kunnen voorleggen.  

Zoals veel verenigingen (en huishoudens) heeft FAK te maken met stijgende energiekosten. Het spreekt op dit moment in ons voordeel dat we 5 jaar geleden hebben geïnvesteerd in 74 zonnepanelen*) en 4 jaar geleden in ledverlichting.

Dat scheelt ons op dit moment veel kosten, maar het komt nog te vaak voor dat spelers van de baan afkomen naar de kantine gaan (of het park verlaten) zonder te controleren of de verlichting uit kan.

Laten we met z’n allen optimaal gebruik maken van de banen, maar wel op het nodeloos energie verspillen letten! Zeker in de komende donkere maanden.

Ron Janssen, voorzitter

namens het bestuur

 

*) opbrengst tot nu toe: stroom voor een jaar voor 33 doorsnee huishoudens 

Nieuwscategorieën