TSK Herfsttoernooi

19 november 2023


TSK Herfsttoernooi  2023

In de periode van 2 – 10 november is het traditionele TSK Herfsttoernooi weer gespeeld, voor de 17e keer.  Het toernooi is nog steeds erg populair bij de senioren van onze vereniging, maar ook van verenigingen uit de omgeving, gezien het stijgende aantal deelnemers.   Alleen de weergoden werkten niet echt mee; de 1e dag kon niet het hele programma gespeeld worden vanwege de invloed van de storm Ciaran, die veel wind en regen meebracht. De volgende dagen was er nog wel veel wind, maar de programma’s van de poules en de aansluitende afvalschema’s van winnaars (1 en 2 in de poule) en verliezers (3 en 4 in de poule)  konden afgewerkt worden. Tot de finaledag:  toen ging het weer mis.   De finales van het verliezersschema konden gespeeld worden, maar de finales van het winnaarsschema werden al snel afgebroken vanwege het vele water op de banen. Toen het na 1,5 uur even droog werd is nog wel de finale HD gespeeld, hetgeen een spannende strijd werd met een beslissing in de super-tiebreak bij 13-11.  

Wat bij dit toernooi parten speelde, waren de vele afmeldingen door griep of corona en door blessures, waardoor in sommige schema’s meerdere walk-overs te zien waren.  

Gelukkig stonden bij dit toernooi weer vele vrijwilligers klaar; zoals de parkcommissie die de banen elke ochtend piekfijn opleverden; zoals ieder die in de keuken en achter de bar het hele toernooi actief waren om eenieder te voorzien van een drankje en lekkere hapjes na hun gespeelde wedstrijd.  Daarnaast bakten op de 1e vrijdag van het toernooi  Peter en Wil de Hartog weer hun traditionele en vermaarde oliebollen. 
Dank aan allen voor hun grote inzet!  

Vanwege het slechte weer was de slotdag minder druk dan gewend, maar met de easy-listening music van de band van René konden we dit toernooi goed afsluiten. 

Toernooi commissie TSK 

Nieuwscategorieën