Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni (week 22)

07 april 2021


De onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd.

Iedereen is blij dat we nog steeds buiten kunnen tennissen, sinds half maart ook weer met z’n vieren. Toch kijken we allemaal uit naar de competitie, de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een competitievorm, ook al is het met minder speeldagen, te organiseren. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Daarna bekijkt de KNLTB de situatie, verwachtingen en mogelijkheden opnieuw. Begin mei zal de KNLTB communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. De KNLTB realiseert zich dat hierdoor een overlap met een aantal toernooien zal plaatsvinden. Zij zullen samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing kijken. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en wordt er ingezet op een KNLTB Competitie in het najaar.

Uitgebreide informatie over de voorjaarscompetitie vind je hier.

 

Nieuwscategorieën