Voorjaarscompetitie 2021

Onderstaand de teamindeling en de speeldata voor de Voorjaarscompetitie 2021.

Voorjaarcompetitie voorlopig uitgesteld naar begin mei!

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Het animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. De KNLTB doet er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.

De KNLTB heeft verschillende scenario’s bekeken. De start van de competitie in april zoals we gewend zijn, is gezien de coronamaatregelen niet realistisch. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. We hopen dat de huidige coronamaatregelen effect hebben en versoepelingen straks weer mogelijk zijn en dat we ook wedstrijden kunnen spelen. De intentie is nu om te starten in mei, zodat we nog een volledige competitie kunnen spelen.

Bijgaand de voorlopige speeldata voor de Voorjaarscompetitie. Bij een eventuele overlap met toernooien wordt er samen met de toernooiorganisaties naar een passende oplossing gekeken.

Uiterlijk 1 maand voor de start van de competitie neemt de KNLTB een besluit over de daadwerkelijke start van de competitie begin mei. Mocht een start begin mei door de dan geldende maatregelen toch nog niet mogelijk zijn, dan hebben we nog een week uitloop naar start in de 2e week van mei of kunnen we kiezen voor een aangepaste vorm van competitie met bijvoorbeeld minder speeldagen. 

Uitgebreide informatie over de tenniscompetitie en corona lees je op de KNLTB website.

Teamindeling voorjaarscomp 2021.pdf herziene-speeldata-voorjaarscompetitie-alle-2021 (1).pdf