Activiteiten Jeugd

Voor- en najaarscompetitie

Tenniskids competitie

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. De nadruk in deze competitie ligt vooral op het spelen van leuke wedstrijdjes, andere kinderen leren kennen en vooral veel plezier hebben met elkaar. De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de kleur tennisballen waarmee een kind speelt in zijn/haar training.

De competitie vindt plaats op zondagochtend. De kinderen spelen dan een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen uit de omgeving. De wedstrijden voor Rood duren ongeveer 1 tot 1,5 uur, Oranje 2 tot 2,5 uur en Groen ongeveer 3 uur.  

Juniorencompetitie

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Junioren spelen op een hele baan met gewone tennisballen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van je leeftijd, op welk niveau je competitie speelt en in wat voor samenstelling: jongens-, meisjes- of mixteam. Ook deze competitie vindt plaats op zondag, meestal in de ochtend.  

Tennisochtenden

Wij zijn ervan overtuigd dat hoe vaker je op de baan staat hoe beter het gaat, en hoe leuker het wordt! Daarom organiseren wij heel regelmatig op zondagochtend tennisochtenden voor de jeugd. Een extra moment om gezellig te tennissen en andere jeugdleden te leren kennen. Gemiddeld spelen er 20 kinderen mee op deze ochtenden, altijd een gezellige boel!  

Eendaagse toernooitjes en activiteiten

Gedurende het jaar door organiseren wij, naast alle vaste activiteiten, ook meer op zichzelf staande activiteiten.

Denk bijvoorbeeld aan een kick-off bij start van een competitie. Altijd een mooi moment om alle spelers bij elkaar te hebben, informatie te verstrekken en gezellig te tennissen. Een ander voorbeeld is een Ouder-Kind toernooi waarin een senior (ouder/verzorger/buurman/etc.) het samen met een junior opneemt tegen een ander koppel senior/junior.

De JeugdFakDag verdient bijzondere aandacht. Een dag in het (na)jaar waarop alle jeugdleden worden uitgenodigd om, naast uiteraard tennissen, allerlei activiteiten te doen op de club.