Meet the Fakkers: Eddy Holtkamp

25 april 2025


Tennisvereniging FAK drijft op een groot aantal actieve leden, elk met hun eigen verhaal. We geven die verhalen graag een podium. Dat doen we in de maandelijkse rubriek Meet the Fakkers. Daarin stellen we drie vragen aan een FAK-lid. Nadat vorige maand FAK-voorzitter Ronald Janssen de opslag voor deze rubriek verzorgde, vervolgen we de rally met een andere voorzitter: Eddy Holtkamp, voorzitter van de Toernooi- en Evenementencommissie (TEC).
 
Een TEC, wat houdt dat zoal in?
Bij de TEC zijn we verantwoordelijk voor het regelen van de competities en de clubkampioenschappen, maar bijvoorbeeld ook voor de klaverjasmiddag en de culinaire toss. Een jaarlijks evenement waarbij we tennis met lekker eten combineren: je begint met een voorgerecht, daarna ga je tennissen, krijg je een hoofdgerecht, ga je wéér tennissen… De culinaire toss organiseren we één keer per jaar, in juni. Daar kunnen maximaal dertig leden zich vanaf volgende maand weer voor opgeven!
 
Hoe pak je dat aan, als je voor zoveel man moet koken?
Nou, voor mij is koken wel iets dat ik al langer doe. Ik ben ermee begonnen toen ik zes jaar oud was. Ik reed paard, een hobby die natuurlijk wel betaald moest worden. Dat betaalde ik door mee te helpen in de keuken: aardappels schillen, groenten snijden… Ik heb koken gewoon altijd heel leuk gevonden. Ik heb samen met mijn vrouw Joyce jarenlang een klein Frans restaurantje gehad in Amersfoort, op een prachtige plek. Daar zijn we mee gestopt, ook om het weekend weer een beetje terug voor onszelf te krijgen. Maar ik ben heel blij dat ik het koken nog kan doen, ook hier bij FAK. Het belangrijkste bij zo’n culinaire toss is dat het allemaal goed past, de combinatie tussen eten en tennis. Een voor- en nagerecht kun je nog wel rekken, maar zo’n hoofdgerecht moet niet te lang duren, want dan duurt de toss een eeuwigheid. En ik hoef ook niet alles zelf te doen natuurlijk: een paar maanden geleden hebben we een Indische toss georganiseerd, wat een groot succes was. Er kwamen ruim zestig man op af! Ik heb zelf niet eens hoeven koken, de Indische keuken is ook niet m’n sterkste punt. Daar hebben twee dames keihard aan gewerkt, die hadden thuis al urenlang loempia’s gedraaid.
 
Je bent nu twaalf jaar lid van FAK. Wat typeert de vereniging voor jou?
In één woord: ‘gezelligheid’. Kijk, je moet daar wel iets doen, bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Maar dat is heel leuk om te doen. En zoals ik net al aangaf met het voorbeeld van de Indische toss: je doet het gelukkig niet alleen, er zijn hier veel mensen die bereid zijn om mee te helpen.
 
Tekst: Alexander Brandenburg
 
Meer interviews lezen? Kijk dan op:

"Meet the Fakkers" - t.v. FAK

 

Nieuwscategorieën